O nas

Jurček Korajac

Ne glede na to, kje živiš, koliko si star ali koliko denarja imaš, tvoj svet je tvoj dom, celo če je to le enosobno stanovanje.

Želimo ti pomagati optimizirati tvoj svet do najboljše tvoje sposobnosti, tako estetsko kot funkcionalno.

Človeška bitja smo živali in kot takšni smo instinktivno teritorialni. Veliko ljudi pozablja, da je sodobna “moška jama” v veliki meri temeljena na njenem predhodniku … pravi jami.

Ideja o tej prvi jami je še vedno globoko zakopana v naši psihi. Vprašaj kogarkoli. Mi, homo sapiensi, smo naravno privlačeni k ideji, da imamo mesto, ki je samo naše.

Zaščiteno. Dobro perjano. Zasebno. Brez delitve. In tako naprej.

Tukaj, na našem blogu, nismo samo o tako imenovani “moški jami”. Mislimo, da je ta verzija moškega življenjskega prostora omejena, enodimenzionalna in stara šola.

Tvoj prostor bi moral biti to, kar želiš, da je. Ni pomembno, kako “moško” drugi mislijo, da je. To je tvoj prostor, ne njihov.

Naš blog je o prinašanju tega prostora v obstoj. O postajanju eno s tem prostorom. O … vseh teh stvareh.

“Stvari” se morda zdijo kot beden opis, in so, vendar radi spodbujamo ustvarjalno razmišljanje o tvojem prostoru. Tvoj prostor. Lahko zapolniš vrzel s čimerkoli želiš, in to je pravzaprav poanta.

Če in ko potrebuješ novice, ideje in navdih, tukaj je tisto, kar radi počnemo:

  • Zbiramo in organiziramo najboljše vsebine s področja tehnologije, novic, hrane, življenjskega sloga itd. z vsega sveta.
  • Priporočamo izdelke, ki ti pomagajo oblikovati tvoj idealni prostor.
  • Prikazujemo ti DIY vodiče za izboljšanje tvojega prostora (in stvari, ki jih hraniš v njem).

Lahko nas razumeš kot vodnike na gori te notranje poti, vendar je to le pol zgodbe. Druga polovica – pomembna polovica – je, da smo na tem potovanju s tabo.

Smo ljudje, ki iščemo iste stvari kotti. Cenimo udobje. Želimo kakovost. Zahtevamo svobodo, da smo to, kar smo, v lastnem prostoru.

Za razjasnitev, gre za več kot samo prikazovanje, kaj kupiti. Seveda obstajajo stvari, ki bodo naš prostor naredile bolj življenjsko in bolj prijetno, vendar je vključevanje predmetov v življenje le en vidik našega bloga.

Če si sposodimo pomembno točko od Chucka Palahniuka (slavnega po Fight Club):

“Učitelj, ki mi s poti odstrani vse posesti, me bo osvobodil.”

Obstaja nekaj primalnega v odstranjevanju nepotrebnih malenkosti, vendar nismo puristi. Ta koncept je najbolj dragocen, ko so viri redki, naš up pa za nas – in za tebe – je, da ostane spartansko življenje izbira in ne nujnost.

V tem pogledu je naš blog o zmožnosti srečno živeti z manj, če je to potrebno. Ne bodi minimalist, samo ker je to trend.

Ne bomo zanikali sebe globoko poznavanje razkošja. Navsezadnje je življenje za življenje, in če življenje za tebe pomeni porabiti 2 milijona za stereo z zlatom in diamanti za tvoj ljubezenski doj, potem želimo pomagati, da je to obveščena odločitev.

Naš blog je umetnost sprejemanja tvoje pravice do uživanja v tvojem osebnem prostoru, bodisi je to tvoje prvo solo stanovanje, tvoj ustvarjalni studio, tvoja garaža ali hiša tvoje družine.

Vsi potrebujemo zasebno zatočišče pred nevihto, in tu smo, da ti pomagamo, da maksimiziraš njegov potencial.